joi, 1 iulie 2010

Sa ne rasfatam! (varianta scurta)

Daca e sa fim realiste, putine dintre noi au timp suficient pentru propria persoana. Tot timpul avem mai multa grija de copii, de sot, de catel, sau alte lucruri cotidiene. Totusi, sa incercam macar din cand in cand sa ne facem timp si pentru noi. Credeti-ma, vor beneficia si ceilalti de starea noastra de bine!


Eu, cand nu am timp sa-mi prepar retete complicate de masti pentru fata, cumpar un avocado, il las 2 zile in frigider (se mai coace), il decojesc si miezul il pisez intr-un mojar (se poate folosi si blenderul, e mai practic), si il folosesc ca atare.

Evident, pasta de avocado se aplica pe tenul curatat temeinic. Apropo de curatare, o sa va povestesc in curand cum e cu gomajul si curatarea tenului, si diferentele dintre ele, ca multa lume le confunda.
Eu folosesc sapun negru pentru a-mi curata zilnic pielea. Si, cum spuneam, aplic pasta de avocado pe toata fata, si stau cu ea prin casa in timp ce fac alte lucruri (de obicei la calculator). Stau cu pasta pe fata vreo jumatate de ora, dar asta depinde de timpul fiecareia (minim 15 minute).
Restul de pasta de avocado se poate pastra cateva zile la frigider, intr-un recipient inchis. Eu folosesc o cutie in care am avut initial crema de fata.

Incercati "dieta cu avocado" vreo 3 zile la rand si, credeti-ma, nu o va veni sa credeti ce ten inviorat si hidratat veti avea.

Evident, reteta este cea de baza, la care fiecare poate adauga dupa bunul plac si timpul de care dispune.

Dupa ce o incercati, povestiti-ne si noua cum v-a priit!

3 comentarii:

  1. Excelenta masca! Eu am permanent avocado in frigider, ador fructul si la gust(un gust identic cu al nucilor verzi, dupa care sunt innebunita:) ) Il consum in special "intern" - lucru de care vorbesc permanent: mergeti si pe varianta suplimentelor benefice pentru ten ... din interior!
    Pe langa faptul ca am o sticla mareee de ulei de avocado in salon, permanent imi tin la indemana si un fruct - tot pentru masti. Am cliente care vin cu avocado in poseta pentru ionizari cu pulpa de fruct.
    Si apropo de natura imbinata cu tehnologia: am observat o cerere in crestere spre tratamente care includ ionizari/ultrasunete cu sucuri naturale din fructe.Multe doamne renunta la cremele clasice in favoarea mastilor naturale (sa fie oare doar criza? :) sau chiar un wake-up? )

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu urasc avocado la gust. Am o prietena care face exact ceea ce faci tu cu avocado, doar ca ea foloseste mango. Dar nu imi place nici mango. Si daca nu imi plac la gust si ma feresc de ele, uite ca nici nu mi se prind de mana la cumparaturi sa iau cateva macar pentru tenul meu ...
    Dar voi incerca, promit!

    Imi place ce scrii si cum scrii. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru aprecieri. Sa stii ca si eu ma feresc sa pun pe fata ceva ce nu-mi place la gust. Sunt multe variante prin care putem imbina utilul cu placutul. Folositi ingrediente care va plac, ca sa va bucurati deplin de rasfat.

    RăspundețiȘtergere

Parerea Dumneavoastra conteaza...