joi, 14 februarie 2013

Cum folosim uleiurile pentru ten


Am descoperit beneficiile utilizarii uleiurilor pentru ten, cu mult timp in urma, pe vremea cand nu existau decat foare pune alternative, clasicele uleiuri de ricin, migdale si samburi de struguri. Din fericire acum avem o gama foarte variata de alegere, fiecare tip avand proprietati diferite.
Cel mai mare avantaj al utilizarii uleiurilor este faptul ca sunt foarte versatile, avand utilizari multiple si beneficii adevarate.


Branduri celebre, de lux sau mai comerciale, chiar branduri consacrate romanesti, promoveaza in mesajul lor publicitar faptul ca produsul X sau Y este imbogatit cu diverse uleiuri naturale exotice, ce poseda efecte miraculoase.
Cateva astfel de exemple sunt: “Ulei delicat pentru corp, imbogatit cu ulei de avocado” , “Miere de albine & ulei de Jojoba Sapunul lichid pentru mâini” de la Nivea, “Garnier Naturals sampon imbogatit cu merisor si ulei de argan” “Concentrat nutrireparator (Ulei de Macadamia + Unt de Shea) imbogatit cu Glicerina” de la Vichy, “Argane Emulsie Nutri-Activa”, de la Galénic, Demachiant 2 in 1 cu Argan, Demachiant ochi si buze cu argan, de la Farmec, etc etc....


Si daca proprietatile minunate ale acestor uleiuri sunt recunoscute si apreciate chiar de profesionistii din industria cosmetica, de ce sa nu utilizam aceste uleiuri in forma lor pura si naturala, cu mult mai multe beneficii.
Uleiurile sunt foarte produse cosmetice multifunctionale, practic un singur produs poate fi utilizat pentru ten ca demachiant, pentru hidratarea tenului si a zonei din jurul ochilor, pentru prepararea mastilor nutritive. In plus acelasi ulei poate fi utlizat pentru corp si par.
Din multitudinea de uleiuri, pentru fiecare tip de ten exista cel putin un ulei potrivit.
Desi am avea tentatia sa credem ca uleiurile, find grase, sunt potrivite doar pentru tenurile uscate, in realitate, uleiurile fac minuni si in cazul tenurilor grase, iar pentru cele sensibile constituie cea mai neutra forma de hidratare, regenerare si combatere a efectelor radicalilor liberi, care duc la imbatranirea pielii.


Iata cateva moduri simple in care puteti utiliza uleiul pentru ten:
Demachiant pentru ten uscat: aplicati cateva picaturi de ulei pe ten, lasati sa actioneze 5 minute, indepartati cu servetele din bumbac sau dischete demachiante umezite cu apa calda, infuzie de plante. Aceasta medoda este potrivita pentru tenurile mai uscate si cele normale.
Gomaj pentru toate tipurile de ten: amestecati in palma cateva picaturi de ulei cu faina de orez, pulbere de ceai verde, bicarbonat, faina din fulgi de ovaz. Aplicati amestecul pe tenul uscat, masati cu miscari circulare usoare si dese, fara sa frecati, clatiti cu apa calda sau infuzoe de plante. Repetati acest tratament 1 data pe saptamana.
O alta metoda ar fi sa aplicati ulei caldut pe ten, lasati sa actioneze cateva minute, apoi intindeti cu varfurile degetelor unul dintre produsele exfoliante mentionate mai sus.
Demachiant pentru ochi: inmuiati o discheta de bumbac in apa calda sau infuzie de planta, puneti o picatura de ulei, aplicati pe ochii inchisi, presand foarte foarte usor, tineti cateva secunde si stergeti in sens descendent, de la arcada spre varful genelor, de 2-3 ori. Urmele de fard si rimel ramase sub genele inferioare le veti sterge cu o miscare orizontala, din interior spre exterior. Functioneaza excelent pentru machiajul rezistent la apa si hidrateaza in acelasi timp, principiul este acelasi cu a demachiantelor bifazice, formulate pe baza de ulei si apa, care se separa si trebuie agitate inainte de utilizare.
Crema de noapte: pentru a hidratata tenul in timpul noptii cel mai simplu si cel mai natural mod este sa aplicati cateva picaturi de ulei pe tenul curat.
Dupa curatarea tenului aplicati prin masaj cateva picaturi sau pulverizati inainte de aplicarea uleiului apa termala, apa florala (trandafir si flori de portocal pentru tenuri uscate, mature, normale; levantica, hamamelis pentru tenuri mixte, grase; musetel si immortele pentru ten sensibil).
Puteti folosi un singur ulei pe care il preferati sau sa va preparati propriul amestec din cateva uleiuri, la care sa adaugati uleiuri esentiale, squalene de masline, coenzima q10 sau vitamine.
Masca faciala nutritiva si regeneranta: pur si simplu amestecati uleiul preferat sau o combinatie de uleiuri cu miere si faina de ovaz. Variantele sunt nenumarate si pot fi personalizate in functie de tipul tenulului si a efectelor dorite. Se pot aduga orice alte ingrediente active: sucuri de fructe sau legume, argila, infuzie de plante, gel de aloe vera, pulpa de fructe, spirulina.
Ser de frumusete: in functie de efectul pe care doriti sa il obtineti – tratarea imperfectiunilor, estomparea petelor, iluminarea tenului, catifelare, hidratare, regenerare, antirid, un astfel de ser se poate obtine usor prin combinarea a catorva ingrediente – 2-3 tipuri de ulei, la care se adauga cateva picaturi de ulei esential (in functie de tipul pielii si de rezultatul dorit) + alte ingrediente solubile in ulei – coenzima Q10, squalene de masline - care stimuleaza productia colagenului, vitaminele A si E, bisabolol - calmant exceptional pentru pielea sensibila.
Serul poate fi aplicat si ziua, sub crema de zi.

Iata o reteta simpla si de mare efect:
Ser facial regenerant pentru toate tipurile de ten
1 sticluta ulei de argan cu pompita (30ml)
35-40 picaturi coenzima Q10 (sau 1 ml, masurat cu seringa)
10 picaturi ulei esential de iasomie sau 5 picaturi iasomie+lemn de trandafir
In cazul in care aveti sub 30 ani, puteti renunta la q10, aveti timp mai tarziu:)
Adaugati in sticluta q10, agitati, adaugati uleiuri esentiale.
Veti obtine un amestec minunat parfumat cu efecte minunate pentru orice tip de ten.
Serul se absoarbe repede, fara sa lase urme uleioase sau senzatie lipicioasa.
Chiar daca poate parea cam scump acest amestec, doar cateva picaturi sunt suficiente pentru o singura aplicare, iar intreg reciepient este suficient pentru cateva luni buni.
In plus din uleiurile si q10 nu se utilizeaza decat o cantitate mica, ceea ce inseamna ca restul ingredientelor pot fi utilizate pentru alte retete, pentru corp de exemplu.
Astfel daca adunati costul ingredientelor si le impartiti la numarul de luni utilizate si la destinatiile diferite, va veti convinge ca pretul este foarte accesibil.
Reteta poate fi personalizata in functie de preferinte si nevoi – ulei de tea tree (arbore de ceai) pentru ten gras, acneic, ulei esential de ylang ylang pentru echilibrarea tenului mixt, bisabolol pentru ten sensibil.


Voi reveni cu retete specifice detaliate si specifice pentru fiecare tip de ten.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...