miercuri, 20 februarie 2013

TERAPIA CU SARE - PRO & CONTRA


Aurul alb, cum era numita sarea in timpuri stravechi, si-a demonstrat beneficiile asupra sanatatii oamenilor inca de pe atunci.
Desi cel mai cunoscut procedeu de vindecare cu sare este terapia cu aerosoli, atat baia, cat si masajul cu sare ajuta in tratarea unor afectiuni.
Ultimele doua le poti face chiar acasa, tu singura!
Hai sa vedem despre ce este vorba:


Baia cu sare
O cada cu apa calda in care ai pus 2 cani mari de sare grunjoasa iti poate imbunatati sanatatea, mai ales dacate simti obosita sau stresata.
Indicatii:
Raceli si gripe, afectiuni reumatismale, neurologice-periferice (oboseala, stres), circulatorii, dereglari endocrine hipofunctionale (insuficienta tiroidiana si ovariana), meteosensibilitate, afectiuni repetate ale cailor respiratorii superioare (amigdalite, faringite, otite, sinuzite, bronsite, polipi), intarzieri de crestere in greutate si inaltime (pentru copii), scolioze, obezitate.
Contraindicatii: nu are!


Masajul cu sare
Presupune masarea prin frecare a pielii cu sare grunjoasa. Pentru intensificarea efectului, e recomandat un dus cu apa calda dupa un astfel de masaj.
Indicatii:
Reda frumusetea pielii, indeparteaza celulele moarte de la suprafata, accelereaza circulatia sangelui, indeparteaza celulita.
Contraindicatii: afectiuni inflamatorii ale tesutului subcutanat (abcese), afectiuni cutanate contagioase sau care se pot agrava.


Aerosolii salini:
Aerul de salina este foarte benefic pentru sanatate, pentru ca este nepoluat si lipsit de alergeni. Intr-o salina, temperatura este constanta, 15-16 grade, iar umiditatea este ridicata 59-60%.
pH-ul scazut al aerului are efect bacteriostatic, iar clorura de sodiu din aer are efect de decongestionare si dezinfectare a cailor respiratorii.
Indicatii:
Astm bronsic infectios sau alergic, bronsita astmatiforma, traheobronsita cronica, insuficienta respiratorie, emfizem pulmonar, probleme de concentrare, invatare, agitatie exegerat, nervozitate, psoriazis, sforait, acnee sau alte afectiuni ale pielii, dermatite, infectii virale, infectii ale urechii.
Contraindicatii: tuberculoza pulmonara, micoze pulmonare, cancer bronhopulmonar, afectiuni cardiovasculare, hipertiroidism, boala Basedow, hipertensiune, sarcina avansata, epilepsie.

Stiai ca?
In medie, intr-o persoana de 75 kg se afla 0.5 kg de sare, adica 0.28% din greutate!


Retete vechi si utilie pentru:
Nas infundat: la un pahar cu apa calda, se adauga o lingurita cu sare marina si se amesteca bin. Compozitia se pune in palme si se trage pe nara stanga si pe cea dreapta, alternativ.
Tuse persistenta, tuse uscata: se tin pe limba cat mai mult timp cateva granule de sare gema. Tusea va fi stopata prin salivatie abundenta.
Osteoporoza, crampe musculare: se recomanda alimentelor exclusiv cu sare gema neiodata, aceasta fiind foarte bogata in oligoelemente care favorizeaza asimilarea calciului.
Hipotensiune arteriala, aritmie cardiaca:dimineata, pe stomacul gol, se administreaza un varf de cutit de sare marina (0.25g) impreuna cu o cana de apa plata (250ml). Cura se face minim o jumatate de an. pentru rezultate mai bune se va asocia un regim alimentar vegetarian.
Digestie dificila, constipatie: pentru ca sarea naturala stimuleaza secretia sucurilor gastrice, specialistii recomanda consumul de alimente condimentate cu sare marina.

Sursa informatiilor: Revista"Sanatatea de azi"
Sursa photo: www.gettyimages.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...