vineri, 5 octombrie 2012

Cum aflam daca parfumul achizitionat este original si in termen?

Nu sunteti curiosi sa aflati cand a fost fabricat produsul cosmetic / parfumul pe care tocmai l-ati achizitionat sau intentionati sa il achizitionati? Vreti sa stiti daca produsul cosmetic al unui brand recunoscut pe care l-ati cumparat este original? Toate acestea se pot afla prin descifrarea codului produsului! De fiecare data ne uitam la data de expirare a produsului, dar nu stim aproape niciodata cand a fost preparat si ambalat produsul cosmetic…Pe majoritatea produselor cosmetice gasim doar data expirarii si uneori nici macar pe aceasta. Chiar daca produsul mai are o perioada de valabilitate de 1 an, acesta poate sa isi piarda din calitati si eficienta daca este produs de cativa ani. Rolul conservantilor si ambalajului sigilat este de a preveni formarea bacteriilor, microbilor, mucegaiului, insa eficienta ingredientelor active poate sa scada in timp. In plus, daca am putea decodifica codul de bare si sa aflam data fabricarii am putea detecta care sunt locurile, magazinele, farmaciile in care gasim cele mai proaspete produse. Asadar, pentru a afla data fabricarii unui produs cosmetic trebuie sa analizam ambalajul produsului si sa gasim un cod special. Acesta este imprimat pe toate produsele cosmetice, la baza, sau lateral, contine o serie de numere, cifre, litere, care sunt embosate sau tiparite pe cutie. In realitate, numerele si literele de pe codul de bare indica locul, anul si ziua fabricarii. Ordinea si asocierea acestora difera de la o companie la alta si ar fi aproape imposibil sa cunoastem acest algoritm pentru toate marcile pe care le cumparam. Vestea buna este ca au aparut instrumente online extraordinare care descifreaza codul de bare si va afiseaza data cand a fost fabricat produsul cosmetic sau cand expira. Cateva astfel de site-uri sunt: 1. Cosmetics Wizard * Acesta contine 29 dintre cele mai populare brand-uri de top, printre care: L’Oreal, Neutrogena, Clinique, YSL, Vichy, L’Occitane, Biotherm, Bodyshop etc. Avantajul acesti site este ca iti spune cum ar trebui sa arate codul unui produs, in cazul in care nu a fost introdus corect sau nu este original. 2. Checkcosmetic * Cuprinde o lista mai lunga de brand-uri, printre care si marci ultracunoscute pe care le gasim in supermarketuri, farmacii, cataloage – Avon, Bioderma, Bourjois, La Roche-Posay, Garnier, Nivea, Pantene, Max Factor etc. Bineinteles ca am fost curioasa sa imi verific parfumurile, noroc ca am pastrat cateva cutii: Iata simularile pe http://checkcosmetic.net Concluzia mea este ca singurele parfumuri ok sunt cele pe care le-am achizitionat din Duty Free...

4 comentarii:

  1. Verdictul ultimelor achizitii: Parfum Dolcce&Gabbana pour homme (cod 2192), BB Cream L'oreal (cod 16j103), mascara telescopic L'Oreal (cod 26j204) - conform interogarii pe site-ul http://checkcosmetic.net/, toate codurile au fost valabile si toate produsele sunt fabricate in 2012!:) Produsele le-am achizitionat din duty free.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara! Tocmai am verificat un parfum si imi spune ca data fabricatiei e 7 decembrie 2013, adica ieri... parfumu are vreo 2 saptamani de cand a fost achizitionat ! :) Care si unde e problema?

    RăspundețiȘtergere
  3. :) chiar este o situatie curioasa...
    Ma gandesc ca ar putea fi 2 posibilitati: fie aceste site-uri nu au actualizat informatiile si bazele de date,astfel ca interogarile genereaza rezultate eronate, fie "falsificatorii" cunosc exact combinatiile de coduri si modul de compunere a acestora, astfel incat afiseaza pe cutii coduri credibile.
    In orice caz, observ ca nici programele astea nu sunt foarte relevante cand vine vorba de depistarea imitatiilor.
    Asadar, sfatul meu este sa analizezi urmatoarele detalii: seria indicata pe sticla sa se regaseasca si pe cutie, cutia si celofanul sa fie de buna calitate, sa fie sigilat perfect si sa nu fie sifonat, finisajele sa fie de buna calitate, sticla sa aiba finisaje perfecte, iar atunci cand se actioneaza pompita parfumul ar trebui sa fie vaporizat fin,nu in ultimul rand aroma - care trebuie sa fie distincta, clara, fara note ciudate, sa iti placa intr-un cuvant!

    RăspundețiȘtergere

Parerea Dumneavoastra conteaza...