luni, 11 februarie 2013

Cum alegem Uleiul de Argan

Ulei cosmetic vs. ulei alimentar
Exista doua tipuri de ulei de argan - ulei cosmetic si ulei alimentar. Diferenta dintre cele 2 tipuri este data de faptul ca uleiul alimenatar se obtine din nucile prajite, iar uleiul cosmetic este obtinut din nucile crude, prin presare la rece, astfel incat pielea sa beneficieze la maxim de proprietatile nutritive ale uleiului.


Ambalajul
Un ulei de calitate si un producator care se respecta va ambala mereu uleiul in flacoane din sticla. Cumparati ulei de argan ambalat in recipiente din sticla, preferabil sa fie bruna sau opaca, astfel este prevenita oxidarea uleiului si pierderea calitatilor nutritive.


Compozitia chimica
Uleiul de argan trebuie sa contina in proportie de 80% acizi grasi nesaturati - acid oleic (omega 9) si acid linoleic (omega 6 sau vitamina F). In functie de lot, procentele variaza intre 46-47% acid oleic si 31.8 - 33.4%, conform cu site-ului aroma-zone.com, unul dintre magazinele franceze de referinta pentru uleiuri si ingrediente cosmetice. Conform buletinului de analize, uleiul de argan furnizat de Naturissimo are 47.7% acid oleic si 32.8 acid linoleic.


Miros & Culoare
Uleiul de argan autentic prezinta culoarea si un miros specific. Culoarea uleiului de argan trebuie sa fie un galben clar, luminos. Uleiul de argan autentic trebuie sa aiba un miros specific, dar placut, asemanator aromei de nuci. Exista si uleiuri care au miros specific, care este mai degraba neplacut, motivat de comercianti ca fiind o caracteristica de calitate a uleului presat la rece, fapt total neadevarat.


Textura & aspect
Uleiul de argan este un lichid fin, cu o textura lejera, care se absoarbe in piele in aproximativ 2-4 minute, fara sa lase urme lipicioase, uleioase. Uleiul de argan presat la rece prezinta de cele mai multe ori mici sedimente, care se depun pe fundul ambalajului.


Certificarea Ecologica
Pentru ca uleiul de argan a devenit foarte popular, automat au aparut si numeroase variante contrafacute, astfel incat sa va asigurati ca achizitionati ulei de argan si nu alte amestecuri, alegeti o varianta certificata bio, ecologica. Desi uleiul de argan se obtine doar in Maroc, din nucile arborilor de Argan, care cresc in mod natural, in arii protejate si lipsite de poluare, certificarea producatorului atesta autenticitatea uleiului si faptul ca exista un organism de control care verifica calitatea si modul de productie a uleiului.

Pretul
Uleiul de argan este considerat unul dintre cele mai scumpe si rare uleiuri din lume, avand si un pret corespunzator. Poate ati observat si diferente majore de pret, de la o marca la alta, insa asta nu inseamna neaparat ca doar uleiul cel mai scump este autentic. Multe dintre variantele prezente pe piata sunt importate din Franta, atfel ca la pretul final se adauga adaosul comercial si cheltuielile de transport ale furnizorilor francezi si apoi cele ale distribuitorilor din tara. In plus, ambalajele mai sofisticate maresc si ele preturile.

Daca in urma cu 3 ani, cand am importat noi pentru prima data uleiul de argan, putina lume auzise de acest produs miraculos si nici nu era foarte variata oferta, acum avem posibilitatea sa alegem dintr-o multitudine de variante, pe care le gasim in magazine de tip naturist si magazine online.

Atunci cand ne hotaram sa achizitionam online un produs, facem alegerea finala dupa ce studiem mai multe oferte.
Noi, cei de la Naturissimo, nu sustinem ca avem cel mai cel produs, ci vrem doar sa supunem atentiei dumneavoastra si oferta noastra.
Datorita faptului ca importam uleiul direct din Maroc, preturile sunt foarte competitive.


Va invitam sa descoperiti si oferta noastra Aici.

3 comentarii:

  1. Am descpoerit oferta dumneavoastra dar sincer...sunt in Maroc acum si tocmai am luat direct de la producator un flacon de 30 ml ulei de argan cosmetic 100% pur bio eccocert cu 7 euro adica aprox 33 lei. Daca il importati de aici din Maroc cum de il aveti mai ieftin de aici ???

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil ca din acelasi motiv pentru care aurul din statiunile turcesti este dublu fata de preturile de la noi, in conditiile in care cu totii stim ca majoritatea bijuteriilor din aur sunt importate din Turcia. Faptul ca uleiul de argan il importam direct din Maroc il putem dovedi fara nici o problema si motivul principal este ca avem adaosuri rezonabile. In general magazinele din zonele turistice practica adaosuri enorme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand mai primiti ulei de argan?

    RăspundețiȘtergere

Parerea Dumneavoastra conteaza...