sâmbătă, 12 iunie 2010

Prima intalnire

Sa va povestesc cum a fost prima mea intalnire cu produsele de ingrijire naturale.
Dupa ani de incercat multe din produsele de ingrijire de pe piata (cosmetice, dermatocosmetice sau farmaceutice) si, evident, dupa multi bani cheltuiti , am decis sa apelez la ajutorul unei cosmeticiene pentru a scapa de forma usoara de acnee care ma stresa.
Dupa tratamentul de curatare foarte temeinic, spre surprinderea mea, in loc sa-mi recomande cele mai scumpe creme de pe piata, stiti ce mi-a zis?
„Nu are rost sa arunci banii pe derivate din petrol si E-uri, cand poti foarte bine sa folosesti ce ai in frigider.”


Si astfel am inceput sa imi fac peeling cu cafea macinata, masca cu miere si castravete, aspirina si iaurt, sau ce mai gaseam prin frigider.
Si daca va spun ca am scapat pana si de cosurile ocazionale ca prin minune, ma credeti? Este adevarat, forma de acnee pe care o aveam eu era usoara, mai mult un exces de sebum, decat o acnee propriu-zisa, dar fara indrumarea necesara, m-ar fi deranjat inca ani de zile.
Totul bine si frumos pana in acel punct, dar stiti care era problema mea? Ca a majoritatii dintre noi: TIMPUL. Rasfatul cosmetic cu infuzii de ceai verde si masti cu smantana si rosii imi lua pe putin 3-4 ore saptamanal, si parca e mai bine sa lenevesc cu castile in urechi decat sa prepar amestecuri home-made pentru fata.
Asa ca am apelat la ajutorul bunului nostru prieten, Google, si am descoperit ca toate bunatatile naturale din frigiderul meu erau deja transformate in cosmetice numai bune de aplicat pe fata sau corp.
Si, spre norocul meu, in aceeasi perioada, am primit cadou un scrub anticelulitic cu ingrediente 100% naturale, din ulei de struguri si samburi de struguri pisati. Daca va zic ca e divin, nu o sa ma credeti, asa ca va zic doar sa-l incercati. Miroase delicios (sincer, si la gust e bun, ca eu il folosesc mai mult pentru fata, si inevitabil l-am si gustat, ca doar e natural, nu?) si lasa pielea curatata si foarte catifelata (o fi din cauza uleiului, ca inainte, dupa scrub trebuia neaparat sa ma dau cu o crema).
Acesta a fost primul produs natural de ingrijire pe care l-am folosit. De fapt, e posibil sa mai fi folosit si inainte produse organice, dar nu am dat atentie.
Acum, dupa ce m-am documentat temeinic despre toate beneficiile cosmeticelor organice si a ingredientelor naturale, si dupa ce am incercat multe din ele pe pielea mea, nu as mai reveni la produsele „de firma” nici daca ma platesc ei pe mine, decum sa mai dau si bani.
Sa fim seriosi, pe cate dintre produsele „cu extract natural de...” era trecuta si cantitatea din respectiva planta? 99% din produsele de ingrijire cele mai bine vandute sunt astfel cotate datorita reclamei, si nu neaparat a compozitiei (parabeni, derivati din petrol si alte E-uri).
Astefel s-a intamplat sa intru si eu in randul lumii „organice”, cu solutii de ingrijire naturale si benefice.

Despre experienta mea cu alte produse naturale, va povestesc in alte posturi, ca ce e mult, plictiseste....

Sursa foto: www.d-ress.com

1 comentarii:

Parerea Dumneavoastra conteaza...