joi, 3 mai 2012

Uleiul de Camelie

Uleiul de camelie este un ingredient cosmetic esential in ritualul de ingrijire si frumusete al japonezelor, pentru a avea un ten impecabil si un par stralucitor.

Acest ulei este utilizat in special pentru par, scalp, unghii, corp si ten.

Est un ulei non-gras, care se absoarbe extrem de repede si lasa pielea perfect hidratata, fara senzatie de uleios.

Datorita prezentei colagenului vegetal, este recomandat pentru tratarea leziunilor, petelor cauzate de acnee si pentru tratarea, prevenirea vergeturilor in timpul sarcinii sau datorate de schimbarile de greutate.
Referinte: http://www.knowhealthcare.com/2011/01/camellia-kissi-oil-beauty-in-a-bottle/

Facand parte din familia a arborilor de ceai verde, uleiul de camelie se obtine prin presare la rece a semintelor din pastai. Este un ulei renumit in cosmetica japoneza, inca din cele mai vechi timpuri. Se folosea de geishe si de samurai in coafuri.

Uleiul de camelie face minuni si in cazul pielii:
- hidrateaza, revigoreaza si netezeste pielea, fara o lasa senzatia de grasime
- restaureaza tenul, liniile fine de expresie si ridurile, cicatricile, acneea si porii dilatati, toate sunt diminuate.
- previne si elimina vergeturile, in special cele dobandite in timpul sarcinii
- pune o bariera impotriva efectelor nocive ale razelor UV
- pielea devine mai stralucitoare.

Cum actioneaza uleiul de camelie?
Cu toate ca prezinta o concentratie mare de acizi grasi (peste 82%), uleiul de camelie este foarte emolient.

In acelasi timp, este un ulei care mentine umezeala la nivelul pielii.

Uleiul de camelie este bogat in vitamine (A, B si E) si minerale (Zinc, calciu, Fier, Mangan si Magneziu) .

Studiile dermatologice au demonstrat ca aceasta compozitie a uleiului are multe efecte pozitive, ca de exemplu in formarea colagenului si a mentinerii elasticitatii.


In plus, repara pielea uscata, in urma expunerii la soare sau cauzata de alti factori.

De asemenea, s-a constatat ca uleiul de camelie patrunde pana la cele mai adanci starturi ale pielii, restaurand-o.

In acelasi timp, previne pierderea de apa a pielii si nu astupa porii. Nu declanseaza iritatii si nici alergii, putand fi utilizat pentru orice tip de ten.

In plus, poate fi aplicat atat ziua cat si noaptea si chiar in jurul ochilor.

In ce cazuri se poate folosi uleiul de camelie?


Uleiul de camelie este multifunctional.

Poate fi utilizat atat pentru intretinerea tenului, cat si pentru par.
Pentru ten se va aplica trei-patru picaturi de ulei, in fiecare dimineata si seara, pe tenul curat. Se maseaza usor pana cand se absoarbe complet.

De asemenea, se poate utiliza si in jurul ochilor, pentru a diminua umflaturile, carcanele si liniile fine.

Este un demachiant excelent pentru ochi, ce indeparteaza eficient chiar si machiajul rezistent la apa, si in acelasi timp ingrijeste zona sensibila a ochilor - pulverizati pe o discheta demachianta apa termala, apa florala sau apa simpla, picurati putin ulei si stergeti usor ochii. Utilizand combinatia de ulei si apa, va fi nevoie de mai putin ulei si in acelasi timp machiajul de va indeparta mult mai usor.

Parul va fi arata sanatos si stralucitor cu uleiul de camelie. Este indicat a se aplica imediat dupa spalare, trei-patru picaturi sunt suficiente pentru masajul scalpului. Se infasoara intr-un prosop fierbinte timp de 20-30 minute. Nu este nevoie sa-l clatiti. Utilizati si pentru varfuri pentru a evita despicarea lor si pentru a le conferi un aspect santos, stralucitor.

Uleiul de camelie este benefic pentru a inlatura vergeturile - Vergeturile sunt diminuate, daca aplicati prin masaj uleiul de camelie, de doua ori pe zi. Acest masaj se va efectua prin miscari circulare, pana cand este absorbit complet. 

Este minunat si pentru intretinerea mainilor si unghiilor. In acest caz, se realizeaza un masaj cu cateva picaturi de ulei, de preferinta seara inainte de culcare.

In partea de Vest, aceasta floare este cunoscuta Kamelie (in limba germana) si de Camelia (in franceza si chiar la noi) .

Floarea a fost initial numita "Japonica" (semnificand "din Japonia"), de boemianul Georg Joseph Kamel. Botanistul suedez Carl Linnaeus o renumeste "Camellia", in comemorarea lui Kamel.
Sursa: http://www.romedic.ro/ingrijire-japoneza-uleiul-de-camelie-0P13927

Acest minunat ulei il gasiti si pe Naturissimo, la pretul de 33 lei.

Sursa foto: www.oilwise.com

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...