joi, 2 august 2012

Bautura racoritoare cu pepene galben

Un cocktail racoritor, energizant,puternic vitaminizant, cu un continut scazut de calorii!
Perfect pentru o gustare sanatoasa!


Ingrediente:
* pepene galben (taiat cuburi si curatat de seminte)
* suc de lime sau lamaie
* capsuni proaspete (optional)

Puneti cubuletete de pepene galben pe o coala de hartie de copt si dati la congelator pentru 30 min.
Dupa 30 de minute scoateti pepenele galben din congelator si transferati intr-un blender.
Adaugati cateva linguri de suc de lime/ lamaie (in functie de preferinte si cantitatea de pepene).
Mixati bine, pana obtineti o consistenta omogena, lichida, usor cremoasa.
Serviti imediat cu capsuni proaspete sau frunze de menta (optional).
Aceasta este o bautura racoroasa, energizanta, plina de vitamine, perfecta pentru o gustare sanatoasa!
In plus, este o bautura deosebita cu care va veti suprinde musafirii.

Numarul de Calorii: 34 kcal/ 100 gr

Puteti folosi 1-2 linguri linguri din aceasta bautura racoritoare si pentru ten - masati tenul si gatul cu sucul obtinut. Lasati sa actioneze 10-15 minute. Veti beneficia din plin de o masca hidratanta, vitaminizanta, racoritoare, o reala infuzie de vitamina C, care va conferi tenului luminozitate si prospetime!

Beneficiile consumului de pepene galben:
* Pepenele galben regleaza secretia de tiroida
Continutul bogat de vitamina din complexul B, minerale au fost completate de principii active, benefice sanatatii si de a caror existenta se stie in urma testelor din ultimii ani. Substantele noi, regasite in pepenele galben regleaza tiroida, in sensul ca instaleaza un echilibru in ceea ce priveste secretia acestei glande. (sursa: http://www.dietetik.ro/pepenele-galben-alimentul-de-baza-in-tratarea-afectiunilor-tiroidei/2683.html )
* In pepeni gasesti fibre si acid folic, dar si multe alte vitamine precum C, B6 sau A. Si minerale precum magneziu, potasiu, niacina sau tiamina se afla din abundenta in acest fruct.
* In plus, acesta contine si un compus numit adenozina, care protejeaza inima si imbunatateste circulatia sangelui. Beta-carotenul da frumoasa culoare galbena pepenilor, fiind transformat de corp in vitamina A.
* In plus, pepenii sunt foarte saraci in calorii 34 kcal/100gr, astfel incat sunt ideali in orice cura de slabire.
* Pepenii galbeni te pot face mai sanatos in diverse moduri. Spre exemplu, beta-carotenul ajuta ochii si previne cataracta, dar si diverse tipuri de cancer, in timp ce Vitamina C imbunatateste sistemul imunitar si apara de radicalii liberi, ajutand corpul sa lupte cu bacteriile si infectiile.
* Acest fruct iti regleaza metabolismul si nivelul zaharului din organism, datorita complexului de vitamine B si a potasiului, ceea ce face ca zaharul si carbohidratii sa se elibereze treptat si nu brusc.
* Daca te simti stresat, pepenele galben iti va regla bataile inimii si iti va asigura un circuit sanguin bun catre creier, ajutandu-te sa te concentrezi mai bine si sa dispara starea de anxietate.
* Poate preveni si cheagurile de sange si retentia de apa in exces.
* In plus, numeroase persoane au observat ca fructul ii ajuta atunci cand vor sa se lase de fumat, sprijinind corpul sa se adapteze mai bine lipsei de nicotina.
Sursa: http://www.ziare.com/articole/pepene+galben+beneficii
* Medicii nutriţionişti afirmă că două felii de pepene galben asigură necesarul zilnic de vitaminele A şi C. Datorită conţinutului mare de fibre (un gram la 100 de grame de fruct), este excelent pentru persoanele care sunt frecvent constipate.
* În plus, conţine cantităţi importante de proteine, vitaminele B1, B2 şi B6, acid folic, fosfor, magneziu, fier şi calciu.
* Dulceaţa fructului ar putea duce cu gândul la calorii şi numeroase kilograme în plus. Nu este deloc aşa, spun nutriţioniştii, care recomandă chiar ca, înainte de mesele principale, să se mănânce una sau două felii de pepene galben. În acest fel, senzaţia de foame se va estompa, iar cantitatea de alimente ingerate va fi mult redusă.
* Persoanele care suferă de constipaţie cronică ar trebui ca, înainte de micul dejun, să mănânce un kilogram şi jumătate-două kilograme din parfumatul fruct. În scurt timp, tubul digestiv va fi perfect curăţat, iar constipaţia nu se va instala pentru multă vreme.
Sursa: www.taifasuri.ro


Contraindicatii: Nu este indicat femeilor care alapteaza, copiilor sub 2 ani, in cazuri de diaree sau enterocolita, iar diabeticii trebuie sa consulte medicul cu privire la acest aspect.
Persoanele care sufera de afectiuni ale stomacului si cei cu colite nu trebuie sa manance pepene galben.
In cazul in care nu e copt bine, pepenele galben poate provoca diaree si indigestii. Aceste indigestii insotite, uneori si de febra, sunt asa-numitele "la stomac" de care sufera copiii cand mananca multe fructe si beau apa.
Persoanele care vor sa tina o cura cu pepene galben nu trebuie sa sufere de diabet, enterite sau dispepsie.
Sursa: http://www.doctor.info.ro/contraindicatii_ale_unor_produse_alimentare.html


Pepenele galben pentru Frumusete:
* Tenul ofilit sau uscat - va beneficia de efectul hidratant si reintineritor al pepenelui galben. Se face masaj usor cu suc proaspat sau se pun felii subtiri de pepene galben pe fata si se tin vreme de 15-20 de minute.
* Tenul iritabil - se trateaza eficient si rapid, aplicand felii subtiri de pepene galben, tinute in prealabil la frigider. Aceasta aplicatie este foarte eficienta si pentru a calma inflamatiile si senzatiile de arsura de la nivelul pielii.
Sursa: http://www.formula-as.ro/2011/986/medicina-naturii-44/pepenii-superlativul-detoxifierii-14203

Sursa foto: www.recipes.doctissimo.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...