luni, 16 decembrie 2013

Topul alimentelor Anti-Age

Specialiștii susțin că procesul natural de îmbătrânire și ridare a pielii poate fi încetinit în mod eficient doar prin asocierea tratamentelor topice cu un stil de viață sănătos.
Dacă te preocupă acest subiect și vrei să îți păstrezi tenul proaspăt, neted și să fii mereu în formă, pe lângă o îngrijire corectă a tenului și aplicarea măștilor, tratamentelor antirid, ai grijă să nu iți lipsească din alimentație o serie de alimente.

Iată care este topul alimentelor anti-age realizat de Dr. Oz:
1. Afinele
O singură porție din acest superaliment asigură mai mulți antioxidanți decât orice alte fructe sau legume.
Formarea ridurilor se datorează în principal distrugerii celulelor de către radicalii liberi, iar rolul antioxidanților este tocmai de a distruge radicalii liberi.
Poți să îți începi dimineața cu un shake de afine, preparat cu iaurt, afine proaspete sau afine înghețate, la fel de sănătoase de altfel, și puțină miere sau sirop de agave.

2. Fasole boabe
Este bogată în proteine, stimulează creșterea părului și întărește fibra capilară, conferind părului rezistență.
Încearcă o salată preparată din fasole roșie din conservă, ceapă verde, pătrunjel, roșii sau o iahnie de fasole.

3. Sucul de merișoare
Previne formarea plăcii dentare și previne astfel îngălbenirea dinților. Flavonoizii din merișoare combat efectele bacteriilor care distrug dinții.

4. Portocalele roșii
Sunt bogate în antocianine și antioxidanți care combat radicalii liberi și acțiunea nocivă a ultravioletelor.

5. Morcovii
Legume cu un conținut ridicat de vitamina A - un nutrient esențial pentru un scalp sănătos, păr strălucitor și o vedere bună.

6. Nucile de brazilia
Conțin seleniu - un mineral important în producerea glutationului - un puternic antioxidant, supranumit “proteina vieții”. Seleniul contribuie la regenerarea celulară și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.
Doar 2 nuci pe zi te vor ajuta să amâni procesul de îmbătrânire.

7. Ciocolata neagră
Aproape tuturor ne place ciocolata! Iar vestea bună este ca reprezintă și un aliment sănatos, dacă o consumăm cu moderație și dacă alegem varianta cu o concentrație mare de cacao și fără umpluri.
Un studiu recent a dovedit că persoanele care consumă regulat ciocolată cu cel puțin 70% cacao, cel puțin 20 de grame pe zi prezintă o îmbunatățire considerabilp a fluxului sanguin.
Unii din compuși din ciocolată funcționează ca un filtru natural împotriva razelor ultraviolete.
Două pătrățele de ciocolată neagră pe zi reduc riscul apariției cancerului de piele cu circa 50%.

8. Vinul roșu
Este bogat în resveratrol, un puternic ingredient anti îmbătrânire.
Dacă nu îți place alcoolul, poți opta pentru sucul de struguri sau suplimentele cu resveratrol.

9. Codul
Acest pește marin este extrem de sănătos. Conține seleniu, care protejează pielea îimpotriva cancerului și acțiunii nocive a razelor solare.

10. Brânza degresată
Este bogată în proteine, contribuind la au aspect frumos și sănătos al părului.
Ai grijă să alegi o variantă cu conținut redus de sare și nu o combina cu alte proteine (carne, ouă, unt), combinația ideală este cea cu legume, iar pentru o variantă neutră alege pâinea integrală.

11. Castraveții
Coaja castraveților conține siliciu, care reduce apariția ridurilor și stimulează producția de colagen. Așadar, pentru un beneficiu maxim, alege varianta netratată și consuma-i cu tot cu coajă.

12. Algele Kelp
Conțin cantități însemnate de vitamina C și E, care protejează bariera naturală de apărare a pielii.

13. Ouăle
Sunt bogate în fier și biotină, care mențin sănătatea pielii și părului.
Consumă-le cu încredere  la micul dejun, iar dacă alimentația va fi bogată în fructe și legume nu va trebui să îți faci griji în privința colesterolului.

14. Guava
Un fruct exotic foarte bogat în vitamina C, care are rol important în sinteza colagenului. 2 căni de guava pe săptămâna reprezintă porția ideală de aliment anti-age.

15. Roșiile
Sunt bogate în licopen, cu rol important în prevenirea bolilor de inimă, colesterolului ridicat și a cancerului. Licopenul blochează acțiunea razelor UV, prevenind astfel deshidratarea pielii, formarea petelor și ridurilor.
Pentru un efect anti-îmbătrânire maxim consumă roșiile gătite și combinate cu ulei extravirgin, care potențează efectul licopenului. Cu cât crește timpul de gătire, cu atât mai mult se activează licopenul, așadar bulionul de roșii sau sosurile de roșii preparate în casă reprezintă un aliment extrem de sănătos.

16. Carnea de vită
Este bogată în fier. Deficiența de fier poate cauza, printre altele, unghii fragile, un tonus muscular slăbit.
De asemenea, trebuie să știi că ceaiul negru și cafeaua elimină fierul din organism.

17. Mango
Un fruct exotic delicioc, care furnizează 96% din doza zilnică de vitamina C.

18. Alimentele tipice dietei mediteraneene
  - chimenul dulce - are proprietăți anti-inflamatorii
  - caracatița - sursă bogată de acizi grași Omega 3, vitamina B12, fier și zinc
  - fasole gigant, fasole lima - bogate în potasiu.

19. Fulgii de ovăz
Reprezintă un mic dejun ideal. Sunt bogați în fibre solubile, care reduc colesterolul rău.

20. Avocado
Una dintre cele mai bogate surse de acizi grași mononesaturați. Conțin biotină, un element necesar pentru sănătatea pielii.

21. Scoicile
O sursă excelentă de zinc, care ajută la sinteza proteinelor și la formarea colagenului.

22. Rodia
Sucul din bobițele de rodie conține acid elagic și acid punic - doi agenți importanți în combaterea radicalilor liberi și menținerea nivelului optim de colagen.

23. Ardeiul roșu și varza de bruxelles
Două legume bogate în vitamina C, cu rol important în combaterea radicalilor liberi și sinteza de colagen.

24. Salata verde romană
Cea cu frunzele lungi și crocante.
Reprezintă o sursă bogată de vitamina A, care ajută la regenerarea pielii.
Consumă zilnic 6 frunze de salată pentru un aport optim de vitamina A.

25. Sardinele
Bogate în acizi grași Omega 3, stimulează creșterea și strălucirea părului.

26. Spanacul proaspăt
O sursă excelentă de vitamina C.

27. Semințele de floarea soarelui
Conțin lignină, un tip de fitoestrogeni, care combate pierderea colagenului și întărește bariera lipidică a pielii.

28. Pepenele roșu
O sursă bogat de licopen, care protejează împotriva distrugerilor provocate de razele UV.

29. Germenii de grâu
Bogați în zinc, cu rol esențial în producerea de noi celule. Are și un rol anti-inflamator, prevenind apariția eczemelor. Pentru doza zilnică de zinc, consumă jumătate de cană de germeni. Sunt excelenți în salate. Îi găsești, în formă proaspătă, la orice supermarket, la prețuri între 4 și 6 lei.

30. Coacăze negre
Conțin antocianozide, un element important pentru îmbunătățirea vederii. În plus, coacăzele conține de cinci ori mai multă vitamina C decât portocalele, fiind un aliment ideal pentru creșterea imunității.

31. Tonul
O sursă bogată de acizi grași Omega 3, care mențin sănătatea pielii.

32. Sucul de Noni
Cunoscut pentru proprietățile anti-inflamatorii, poate combate formarea tumorilor și a ridurilor.
Produsele pe baza de noni sunt bogate în plofenoli, antioxidanți și stimulează formarea colagenului.

Sursa: http://www.doctoroz.com/slideshow/anti-aging-foods-gallery?gallery=true

Reacții:

1 comentarii:

Parerea Dumneavoastra conteaza...