joi, 2 august 2012

Smoothie cu Pere si Struguri Albi

Alegerea ideala pentru un mic dejun sanatos!



Ingrediente:
* 2 pere mici sau 1 para mare (bine coapte, curatate de coaja si cotor)
* 75 gr struguri albi (o mana)
* 75 ml iaurt degresat
* 1 lingura fulgi de ovaz / tarate de ovaz
* 7 migdale crude (10gr)
* cateva cuburi de gheata (optional)

Puneti toate ingrediente intr-un blender. Mixati pana la obtinerea unei consistente cremoase si omogene.
Utilizati ingrediente de la frigider pentru un plus de efect racoritor sau raciti rapid la congelator, 20-30 de minute.
Optional, acest amestec se poate parfuma cu vanilie sau scortisoara!

Despre beneficiile ingredientelor:
Fulgii de ovaz:
* calmeaza stomacul si elimina suparatoarele arsuri la stomac, datorita continutului mare de fibre si mic de grasimi;
* contin fibre solubile si insolubile, care reduc absorbtia grasimilor si combat cresterea colesterolului rau;
* mentin senzatia de satietate, fiind indicate in curele de slabire;
* contin antioxidanti care previn bolile cardiovasculare;
* are un continut bogat in vitamine si minerale - vitaminele E, K, riboflavine, niacine, vitamina B6, acid pantotenic, vitamina B1,calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan, seleniu, cupru.

Migdalele:
* Au un continut bogat in - vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre.
* Consumul moderat de migdale înfrumuseţează pielea şi părul, dar în acelaşi timp ne ajută să avem dinţi frumoşi şi sănătoşi. Toate aceste beneficii se datorează conţinutului ridicat de vitamina E, de acizi graşi Omega 6 şi de calciu.
* Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. Astfel, ele stimulează celulele cerebrale, fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel, este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.
* Migdalele conţin şi triptofan, un aminoacid esenţial utilizat de creier împreună cu vitamina B6. Triptofanul acţionează ca un antidepresiv la nivelul sistemului nervos. 15-20 de sâmburi de migdale pe zi reprezintă o cantitate optimă de migdale.
Atenţie, persoanele cu pietre la rinichi şi cele cu disfuncţii biliare nu trebuie să consume în exces migdale!
Sursa: http://www.adevarul.ro/life/sanatate/alimentatie/De_ce_este_bine_sa_mancam_migdale_0_433757173.html

Iaurtul:
* bogat in calciu, vitaminele A si D, minerale si proteine cu mare inalta valoare biologica;
* calciul din produsele lactate accelereaza metabolismul si viteza de ardere a caloriilor si se combina cu grasimile alimentare, miscorandu-le absorbtia intestinala;
* culturile probiotice din iaurturi contin fermenti vii care ajuta la echilibrarea florei bacteriene din intestin si imbunataesc functionarea intregului organism.

Despre beneficiile strugurilor si perelor citi aici: http://pronaturissimo.blogspot.ro/2012/08/smoothie-super-energizant.html

Reacții:

2 comentarii:

  1. minunat ...sigur imi fac azi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articolul!Am invatat foarte multe despre efectele terapeutice ale plantelor!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Parerea Dumneavoastra conteaza...