miercuri, 29 mai 2013

Ser facial antioxidant cu multivitamine


Acest ser matasos, bogat in vitamine si antioxidanti, are un minunat efect de hidratare si catifelare, atenueaza ridurile si previne aparitia acestora, improspateaza pielea si ii confera luminozitate.

Reteta:
* ulei de argan 20ml
* squalene de masline 20ml
* ulei de catina 10 ml
* ulei esential de neroli 15 picaturi

Mod de preparare:
Pentru a masura cu exactitate utilizati o seringa.
Dezinfectati recipientul cu alcool sanitar si apa fierbinte. Uscati foarte bine.
Puneti pe rand ingredientele, agitati usor dupa fiecare ingredient. Inchideti ermetic, agitati si lasati in repaos pentru 24 de ore pentru sinergizarea ingredientelor.
Pastrati recipientul intr-un loc ferit de lumina si umezeala.

Mod de utilizare:
Aplicati cateva picaturi in fiecare seara prin masaj usor, pe ten, in jurul ochilor si pe gat.
Pentru o absorbite optima a ingredientelor active, aplicati serul pe tenul putin umezit (cu apa curata, apa florala sau o infuzie de ceai verde).
Se poate aplica si dimineata, inainte de a aplica crema de zi si in special in jurul ochilor.
Dimineata se poate utiliza individual – veti aplica cateva picaturi, masati usor, lasati 5-10 min, iar daca simtiti o atingere putin uleiosa, presati un servetel de hartie pentru a elimina surplusul.

*Nota – datorita culorii intense a uleiului de catina, serul va avea o nuanta portocalie, insa aplicat pe ten si masat, tenul nu ramane patat. Daca in schimb, se aplica nediluat pe ten, acesta capata o usoara nuanta portocalie.
****Sugestie – pentru o utilizare comoda, ca recipient, se poate utiliza un flacon brun cu pipeta, un flacon cu pompita sau un flacon tip roll-on.

Este potrivit pentru toate tipurile de piele, se absoarbe foarte usor, fara sa lase urme grase.
Se aplica zilnic, seara pe tenul perfect curat si ziua, inaintea aplicarii cremei de zi. Este potrivit pentru ten, ochi si gat.

Nu uitati sa exfoliati tenul, 1 data pe saptamana daca aveti tenul uscat si sensibil sau de 2 ori pe saptamana daca aveti tenul gras, normal, cu tendinte de incarcare.
Sugestii pentru exfoliant natural: faina de orez, frunze de ceai verde maruntit in rasnita de cafea, zat de cafea, malai, faina din fulgi de ovaz, zahar brun, miere zaharisita.
Exfoliantul se poate amesteca cu un lapte demachiant sau cu un sapun lichid. Se aplica prin miscari circulare usoare si dese, evitant zona sensibila din jurul ochilor.

Beneficiile si proprietatile ingredientelor:
- Beneficiile Squalen-ului pentru piele - extras din uleiul de masline are o excelenta afinitate fata de piele, elasticizeaza, confera suplete, se absoarbe rapid si are rolul de a favoriza absorbtia substantelor cu care intra in combinatie. Are efect dermoregenerator, antiinflamator, nutritiv, in plus stimuleaza producerea de colagen si elastina.

- Beneficiile Uleiului de argan pentru ten - este foarte bogat in vitamina E si antioxidanti. Intarzie aparitia ridurilor, hidrateaza si catifeleaza pielea. Are efect nutritiv si regenerator, contribuind la estomparea petelor. Este unul dintre cele mai scumpe uleiuri, datorita faptului ca pentru obtinerea a 1 litru de ulei sunt necesare aprox 30kg nuci de argan, in plus arborii de argan sunt unici in lume – cresc doar intr-o arie restransa din Maroc, protejata de Unesco si cresc in mod natural, fara sa existe plantatii comerciale;

- Beneficiile Uleiului de catina pentru piele – catina este un adevarat elixir pentru ten. Contine acizi grasi omega, este foarte bogat in vitaminele A, C si E, betacaroten si flavonoide. Are un puternic efect antioxidant, protejeaza impotriva radiatiilor UV, stimuleaza productia de colagen. Hidrateaza in profunzime si are efect cicatrizant, grabind vindecarea petelor cutanate.

- Beneficiile Uleiului esential de neroli pentru ten - imbunatateste elasticitatea pielii; este un bun ajutor in cuperoza si pete pigmentare; incetineste imbatranirea pielii, netezeste ridurile, confera un efect de intinerire; favorizeaza reinnoirea celulara. Acest ulei are o aroma florala, calda si proaspata in acelasi timp.

Sa analizam putin si costul acestei retete homemade
Ulei de argan, 30ml – 20lei
Squalene de masline, 50ml – 20lei
Ulei de catina, 20ml – 9.5 lei
Ulei esential de neroli, 5ml – 18.5
Total = 68 lei / 105 ml
Este adevarat ca pentru a obtine 50 ml de ser, care va fi suficient pentru cateva luni, trebuie sa achizitionezi uleiurile in cantitati mai mari, obtinand in final 100 ml de ulei vegatl + 5 ml ulei esential, din care se utilizeaza pentru aceasta reteta doar 0.5ml.
Chiar daca nu vei mai folosi nimic din cantitatea ramasa, ceea ce este putin probabil, costul serului ar fi de 68 lei, un pret echitabil, in conditiile in care o crema mai sofisticata costa mai mult de atat si contine mult mai putine ingrediente active, iar ingrediente vegetale sunt in proportii foarte mici, pentru ca peste 90% constituie apa.
Squalen-ul de masline, uleiul de catina si chiar uleiul de masline, pot fi utilizate pentru prepararea unui ulei de corp – in combinatie cu ulei de migdale, samburi de struguri, pepene kalahari sau pentru prepararea unei masti pentru regenerarea parului – in combinatie cu ulei de ricin, migdale, jojoba, avocado.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...