marți, 10 decembrie 2013

Beneficiile utilizarii uleiurilor vegetale pentru ten


Ultimul trend în materie de îngrijire a pielii îl reprezintă utilizarea uleiurilor vegetale direct pe piele.


Când vine vorba de trucuri de frumusețe împărtășite de vedete internaționale și autohtone, aflăm că toate utilizează uleiuri cosmetice în rutina zilnică de îngrijire și înfrumusețare.

Așadar, pentru a avea un ten proaspăt, luminos, perfect hidratat și pentru a întârzia cât mai mult apariția ridurilor îți recomandăm să începi să utilizezi uleiurile cosmetice.
O atenție deosebită ar trebui să acorzi calității acestuia.
Pentru a fi cu adevarăt benefic și să aibă proprietăți cosmetice, acesta trebuie să fie presat la rece, ceea ce înseamnă că va avea un miros și o culoare caracteristică.
Nu întotdeauna doar uleiurile scumpe sunt autentice și de bună calitate, astfel încât cel mai mare preț nu justifică și faptul că avem și cel mai bun produs.
Un alt aspect important este tipul uleiului.
Acum avem o gamă foarte largă de uleiuri - ulei de argan, ulei de migdale, ulei de sâmburi de struguri, ulei de caise, ulei de pepene și multe altele, astfel încât pare mai dificl să alegem uleiul potrivit.
Singura metodă prin care să descoperim care ulei este cel mai potrivit pentru pielea noastră este să testăm 
Pentru că de multe ori se întâmplă ca un ulei potrivit pentru cineva, să fie total nepotrivit pentru o altă persoană, ba chiar să producă efecte nedorite (alergii, puncte negre, puncte de milium).
Vă puteți inspira și din secretele de beauty ale vedetelor.
Așadar, să vedem ce uleiuri folosesc vedetele pentru ten...
Secretul tenului luminos pe care îl afișează supermodelul Miranda Kerr se datorează uleiului de rosa mosqueta (ulei de măceșe sau rosehip oil), care înlocuiește crema de noapte.
Același ulei este preferat și de actrița Gwyneth Paltrow.
Celebra Andreea Raicu este “de-a dreptul îndrăgostită de uleiul de argan” și spune că uleiul de argan “este cel care a cucerit-o cu adevărat, pentru intreaga viață”.
Actrița Monica Davidescu, o altă adeptă a îngrijirii naturale, se preferă uleiul de măsline și uleiul de ricin pentru demachiere, iar pentru strălucire și regenerare alege uleiul de cătină.
Ioana Ginghina folosește uleiul de argan pentru prevenirea ridurilor și regenerarea tenului.
Bineînțeles că pe lângă aceste uleiuri foarte cunoscute și în mare vogă, mai sunt o mulțime de alte uleiuri binefăcătoare și minunate, care așteaptă să fie descoperite.


Cele mai importante beneficii ale utilizării uleiurilor pentru ten:
* protejează tenul de acțiunea radicalilor liberi, datorită prezenței antioxidanților - aplică dimineața, pe tenul curat, înainte de aplicarea cremei de zi, iar tenul tau va fi protejat de acțiunea radicalilor liberi care favorizează îmbătrânirea prematură.
* îmbunătățesc, uniformizează textura pielii.
* previn și tratează inflamațiile cauzate de ingrediente anti-age - dacă tratamentul antirid de noapte creează un oarecare disconfort, aplică după crema antirid câteva picături de ulei, uleiul de argan, ulei de yangu și uleiul de borago au calităță antiinflamatorii.
* hidratează pielea și netezesc ridurile - după 30 de ani ridurile devin mai pronunțate din cauza deshidratării tenului; uleiurile ajută la reținerea apei în țesutul pielii, în timp ce cremele obișnuite din comerț conțin un procent foarte mic de uleiuri.
* uleiurile ajută la absorbția eficientă a substanțelor active din produsele cosmetice și antirid - moleculele de ulei se comportă ca niște “cai troieni”, păcălind pielea să permită intrarea substanțelor active, ca retinolul, acidul glicolic, vitamina C, cât mai profund în piele și cât mai aproape de fibrele de colagen, fără să irite suprafața pielii. (surs: www.allure.com).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...