vineri, 13 decembrie 2013

Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Iarna este anotimpul când pielea noastră este extrem de afectată de factorii de mediu și în consecință are nevoie de o îngrijire specială.
Gerul, vântul, modificările bruște de temperatură, aerul uscat din încăperi supun tenul la o agresiune sporită și este foarte important să acordăm atenție sporită produselor cosmetice de îngrijire, dacă vrem să avem un ten frumos și să întârziem apariția semnelor de îmbătrânire.



Iată câteva sfaturi pentru protejarea pielii în sezonul rece:
1. Igiena corespunzătoare
Tenul trebuie curățat de două ori pe zi - dimineața și seara.
Alege un produs potrivit tipului de ten - recomand săpunul negru african, săpunul de alep dacă ai tenul normal, gras sau mixt, iar dacă ai tenul uscat alege un demachiant cremos sau un lapte demachiant.
Nu folosi apă foarte rece sau fierbinte și încearcă să limitezi utilizarea apei de la robinet, întrucat conține mult clor, alege în schimb infuziile din plante, apa plată sau apă fiartă.
2. Hidratarea corectă
O piele frumoasă, netedă, luminoasă și suplă este o piele bine hidratată.
În timpul iernii pielea are tendința de uscare, se înroșește, se descuamează, devine mai aspră - toate acestea sunt simptome ale deshidratării.
Pentru a împiedica pierderea apei din țesuturi este nevoie să creăm o barieră, un film protector pentru a reține moleculele de apă în interiorul pielii.
Cremele, chiar și cele organice, bio conțin o cantitatea mică de uleiuri, pentru că altfel compoziția nu ar fi stabilă, așadar o variantă perfectă ar fi să utilizezi uleiurile cosmetice pure sau unturile cosmetice - unt de shea, unt de mango, unt de migdale, unt de argan.
Acestea vor hrăni pielea, o vor hidrata intens și o vor proteja.
Ai putea încerca și cremele de la Akamuti, care nu conțin apă, ci doar uleiuri vegetale premium, în combinație cu ceară de albine organică și uleiuri esențiale prețioase.
Crema de zi cu primula de la Akamuti conține doar ulei din samburi de caise, ulei de primulă, ceară organică de albine, ulei din semințe de zmeură, ulei de alune, ulei esențial organic de musețel, ulei esențial de patchouli, ulei de jojoba, ulei esențial de trandafir - un adevărat elixir de frumusețe, bogat în ingrediente prețioase.
Pentru o absorbție mai rapidă a uleiurilor și unturilor grase, aplică prin masaj ușor, pe tenul pulverizat cu apă florală, apă termală sau o infuzie de plante (mușețel, lavandă, ceai verde).
3. Aplicarea de măști hidratante
De două ori pe săptămână aplică o mască hidratantă. Aceasta are rolul de a hrăni pielea, de a o repara și regenera.
Câteva sugestii: pasează avocado bine copt, amestecă cu miere, până obții o compoziție omogenă, aplică pe tenul curat, lasă să acționeze 20 minute, îndepărtează cu un ceai călduț de mușețel.
O altă metodă ar fi să aplici înainte de baie o cantitate generoasă de ulei de macadamia, ulei de avocado sau unt de shea, unt de argan, îndepărtează excesul cu o dischetă demachiantă sau șervețel, aburul cald va favoriza hidratarea în profunzime.

4. Hidratarea din interior
Pentru o piele frumoasă și un aspect proaspăt este necesar să integrezi în alimentația zilnică câteva reguli simple:
 * consumul a 2 litri de lichide pe zi, unii specialiști susțin că și 1,5l sunt suficiente - aici se include atât apa plată, sucurile proaspete de fructe și legume, ceaiuri din plante - mentă și tei;
* consumă zilnic fructe și legume cu un conținut ridicat de apă - castraveți, roșii, salată iceberg, dovlecei, conopidă, broccoli, varză, ananas;
* consumă alimente bogate în acizi grași Omega 3 - ton, somon, macrou, hering, nuci, migdale, avocado; poți să optezi și pentru suplimentele cu Omega 3;
* evită alimentele care favorizează deshidratarea și îmbătrânirea prematură prin generarea de radicali liberi - zahăr, prăjeli, dulciuri, pâine albă;
* limitează consumul de cafea și elimină băuturile / remediile diuretice - prin efectul diuretic, acestea deshidratează tenul;
* pentru menținerea elasticității pielii consumă alimente bogate în siliciu - drojdie de bere, banane, fasole, coaja de măr, orzul și ovăzul integral, varza crudă, pește, orez integral.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...